Kinderen hebben recht op plezier

Heel wat kinderen kunnen er door hun thuissituatie nooit eens lekker een dagje uit. Omdat er geen geld voor is. Of omdat er thuis andere problemen zijn.

Ook deze kinderen hebben recht op plezier. Stichting Samen Lachen geeft deze kinderen een ontspannend, creatief en leuk dagje uit.

Over de stichting

Armoede in Nederland bestaat

In Nederland leeft meer dan 7 procent van de huishoudens onder de Nederlandse armoedegrens. Daar horen ook honderdduizenden kinderen bij. Die krijgen niet altijd genoeg te eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan niet op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Het gevolg kan zijn: sociale uitsluiting. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes thuis uit te nodigen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Aan het laatste proberen we iets te doen. Ons doel is dat deze kinderen zich één dagje de koning te rijk voelen!

Wat doet onze stichting?

Stichting Samen Lachen organiseert in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Eindhoven en sinds 2023, Tilburg eens per maand een uitje voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Bijvoorbeeld naar een pretpark, de speeltuin, de dierentuin of een bezoek aan een museum, een middag knutselen of een voorstelling. Dat kunnen we alleen doen met hulp van onze superhelden: sponsors en donateurs.

Zie het Huishoudelijk Reglement en ons Privacy Statement voor onze werkwijze.

Stichting Samen Lachen is in 2006 opgericht als Stichting Laat ze maar Lachen. In 2010 is de stichting uitgebreid naar Utrecht, in 2012 zijn Den Haag en Rotterdam van start gegaan, eind 2013 sloot Eindhoven aan, in 2017 Groningen en in 2024 heeft Tilburg zijn eerste uitje georganiseerd. In 2020 heeft er een naamwijziging plaatsgevonden naar een naam die meer positiviteit uitstraalt en meer de lading dekt.

We benaderen de kinderen via bestaande organisaties die met onze doelgroep werken, zoals de Voedselbank en jeugdinstellingen. Dankzij de samenwerking met deze organisaties weten we zeker dat we kinderen meenemen die (kosteloos) een leuk dagje uit nodig hebben.

ANBI

Stichting Samen Lachen is een Algemeen Nut Beogende Instelling en staat bij het KvK ingeschreven onder nummer 34242145. Het RSIN nummer is 815375438. Het bestuur van de stichting bestaat uit Susan van Hees (voorzitter) en Martijn Schaafsma (secretaris ad interim en penningmeester), en is bereikbaar onder info@samenlachen.nl. De bestuurders en vrijwilligers krijgen geen beloning voor hun werkzaamheden.