Kinderen hebben recht op plezier

Heel wat kinderen kunnen er door hun thuissituatie nooit eens lekker een dagje uit. Omdat er geen geld voor is. Of omdat er thuis andere problemen zijn.

Ook deze kinderen hebben recht op plezier. Stichting Samen Lachen geeft deze kinderen een ontspannend, creatief en leuk dagje uit.

Veelgestelde vragen uitjes

Wat zijn de kosten van het uitstapje?

Het uitstapje is voor uw kind gratis.

Mag ik als ouder mee met het uitje?

De uitstapjes zijn zonder ouders (oudere broers of zussen tot 12 jaar mogen mee). Onze uitstapjes zijn voor de kinderen. Ouders hebben zo ook een dag(deel) even de handen vrij.

Hoe is de begeleiding?

Wij vinden het belangrijk dat er voldoende toezicht is op de kinderen. Wij hebben daarom ten minste één begeleider op vier kinderen. Bij een groepje van meer dan vier kinderen zijn er altijd twee begeleiders. Om de kinderen goed in de gaten te kunnen houden, krijgen zij een rood hesje van Samen Lachen en een sticker met hun naam erop.

Wie zijn de begeleiders?

De begeleiders zijn allen tenminste achttien jaar oud. Wij vragen van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag, dit is een verklaring die aangeeft dat het gedrag geen bezwaar is om begeleider te zijn.

Hoe oud moet mijn kind zijn?

De uitjes zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Krijgen de kinderen tijdens het uitje te eten?

Ja, wij zorgen er altijd voor dat uw kind tijdens het uitje te eten krijgt. U hoeft geen eten mee te geven. Al het eten is vegetarisch (en dus ook halal). Mag uw kind iets niet, geef het dan aan ons door via het aanmeldformulier.

Wat als mijn kind toch niet meekan?

Als uw kind toch niet meekan, geef dat zo snel mogelijk aan ons door via de knop ‘afmelden’ in de e-mail die u na de aanmelding van ons krijgt. Wij kunnen dan nog andere kindjes in de plaats proberen mee te laten gaan.

Mag ik mijn kind geld meegeven op een uitje om iets te kopen?

Het is niet de bedoeling dat u uw kind op de uitjes geld meegeeft om nog iets te kopen. De kinderen krijgen genoeg te eten en te drinken en het uitje zelf is voor hen betaald.

Worden er foto’s van mijn kind gemaakt en op internet geplaatst?

Om onze uitjes te promoten maken wij tijdens de uitjes foto’s die wij op onze Facebook- of webpagina kunnen plaatsen. Wij zorgen ervoor dat uw kind niet herkenbaar in beeld komt.

Staat uw vraag er niet tussen, mail ons dan: info@samenlachen.nl.