Theater van de Vrijstaat in Castellum Hoge Woerd

Zaterdag 10 juni hadden we een geweldige uitnodiging gekregen van De Vrijstaat om met de kinderen een theatervoorstelling bij te wonen. In Castellum Hoge Woerd wilden zij voor ons hun voorstelling ‘Vlieg’ opvoeren.
Het leek ons daarnaast een leuk idee om gebruik te maken van de andere mogelijkheden die Castellum Hoge Woerd biedt.

Op deze stralende en warme dag werden de kinderen en dit keer ook hun ouders/begeleiders ontvangen door onze vrijwilligers. Nadat de kinderen iets lekkers hadden gekregen, zijn we in groepjes door het museum over de Romeinse aanwezigheid in
Leidsche Rijn gegaan. Ook de dieren in de kinderboerderij werden hierbij bezocht. De kinderen moesten vragen beantwoorden van een speurtocht. Na de speurtocht hebben we weer iets te eten en drinken genomen, ook vanwege het warme weer, op het leuke middenterrein van Castellum Hoge Woerd en lekker gespeeld.

Daarna was het tijd om naar de natuurspeeltuin te gaan net buiten het castellum. Daar konden kinderen zich uitleven op
speeltoestellen en met de waterpomp. Om 15.30 uur werden we opgehaald om te kijken en helpen bij het voeren van de dieren. Na het voeren, stond het volgende leuke onderdeel alweer op het programma, de theatervoorstelling. Gedurende anderhalf uur hebben we genoten van een ontzettend leuk en spannend theaterspel. De kinderen vonden het heel bijzonder dat ze na afloop aan de regisseur hun mening mochten geven.

Wat een leuke en geslaagde dag weer! De Vrijstaat en Castellum Hoge Woerd, heel hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken hiervan!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *