Naar de musical Alladin met de kids uit Den Haag

Alsof zij zelf op het vliegende tapijt zaten, zo zweefden ‘onze’ kinderen mee met de sprookjesachtige voorstelling Aladdin in het Circustheater op 18 mei jongstleden. Met open mond vergaapten de kids zich aan het prachtige decor, de mooie kostuums en de geweldige muziek. Het verhaal van Aladdin, gestoken in een modern jasje, waarbij een prinses heus zelf haar eigen keuzes kan maken.

De Stichting Samen Lachen bezocht dankzij een forse reductie van Stage Entertainment op de tickets deze befaamde musical met veertig kinderen. Sprookjesachtig in alle opzichten. Alleen al een bezoek aan het imposante theater deed de hartjes van de kids sneller kloppen. Want voor elk kind is een musical in het Circustheater bijzonder, maar voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank geldt dat des te meer.

Voor deze kinderen is het immers verre van gewoon om ergens naar toe te gaan in het weekend of op een vrije woensdagmiddag. Dat gebeurt gewoon.. niet. Omdat er domweg geen geld voor is. En we begrijpen allemaal dat het echt niet leuk is om in de klas nooit mee te kunnen praten over een bezoek aan een voorstelling, een attractiepark of een bioscoop. Juist daarom organiseert de Stichting Samen Lachen uitjes, voor kinderen uit zoals dat heet minimagezinnen. Zodat ook zij kunnen meedoen en meepraten. Een zorgeloze dag met een lach. Niet meer en niet minder.

Met dank aan onze vrijwilligers, de Ronde Tafel Den Haag en Stage Entertainment