Klimhal Neoliet

Op zaterdag 26 oktober zijn we met een groep van 40 kinderen naar klimhal Neoliet in Eindhoven-Noord geweest. De groep begeleiders bestond dit keer uit een mix van vrijwilligers van Laat Ze Maar Lachen en de Bright Foundation. Deze hulp konden we dit keer extra goed gebruiken om zo een extra oogje in het zeil te kunnen houden tijdens het klimmen.

Want wat was het hoog! En wat was het stijl! Het leek ons daarom ook verstandig om eerst goed op krachten te komen door met z’n allen op locatie te gaan lunchen. En toen iedereen voldoende lekkers had gehad, was het de hoogste tijd om de mouwen op te gaan stropen en te gaan klimmen.

De groep werd hierbij in tweeën gesplitst, waarbij de ene helft zich eerst nog kon gaan opwarmen in de zogenaamde Speleo en de andere helft meteen kon gaan beginnen met het echte klimwerk! En wat was het tof! De kinderen waren dolenthousiast en zeker niet bang om als volleerde aapjes naar boven te klauteren.

Nadat de groepen waren gewisseld en de andere kinderen ook hun kunsten hadden laten zien was het tijd voor de grote finale van de dag, namelijk een demonstratie van een van de medewerkers van Neoliet. De kinderen stonden werkelijk met open mond te kijken hoe de jongen in rap temp naar de nok van de klimhal bewoog en daarna weer met een zwiep naar beneden slingerde. Wauw wat vet!