Samen Lachen Kinderparade Utrecht 900

 

Zaterdag 22 oktober was het eindelijk zover, de Samen Lachen Kinderparade. Ter gelegenheid van de feestelijke aangelegenheid dat Utrecht dit jaar 900 jaar stadsrechten heeft, worden er het gehele jaar door de hele stad activiteiten georganiseerd. Dit hebben wij als Samen Lachen Utrecht ook aangepakt door, met financiële steun van de Gemeente Utrecht, een mooi programma neer te zetten in de vorm van een Kinderparade. Na een lange voorbereiding hadden we een spetterend programma voor jong en oud bij Kanaal30 in Utrecht.

Vanaf 12:00 waren de deuren geopend maar de eerste enthousiaste bezoekers stonden al rond 11:30 trappelend voor de deur! Zij konden direct al van start met de workshops tasjes maken waarbij de mooiste creaties werden gemaakt; linnen tasjes met Nijntje, de Domtoren en andere écht Utrechtse creaties.

De activiteiten waren verspreid over de hele locatie, om elke hoek was weer een andere leuke activiteit te vinden. Zo was het Kletskoppen festival aanwezig, zij verzorgden meerdere spelletjes en demonstraties rondom taal en konden bezoekers een foto laten maken in hun favoriete taal.

Er was een oud Hollandse spelletjeshoek waar de hele dag fanatiek gespeeld werd en in de silent discotheek werd er door jong en oud flink gedanst.

Vanaf 13:00 begonnen er nog meer verschillende activiteiten, zo kon er meerdere keren gekeken worden naar de poppenkast avonturen van Jan Klaassen en Katrijn. Er werden mooie lego bouwwerken gemaakt bij de workshops van Young Engineers Utrecht.
Tussen alle activiteiten door was er ook nog een ruimte om een lekkere pannenkoek te eten en een glaasje limonade te drinken.

In de middag ging het bomvolle programma verder en was er voor de allerkleinsten Aapjeskooien waarbij er wild werd gerend en gespeeld.

 

Open Podium West verzorgde twee hele leuke workshops; Hiphopdansen wat door het lekkere weer buiten kon plaatsvinden en er werd met een grote groep enthousiaste kinderen een lied geschreven.

In de namiddag kon iedereen nog genieten van poffertjes en richting het einde van de dag ging iedereen met een glimlach op het gezicht richting huis.

Naast alle bovengenoemde organisaties hebben heel veel mensen keihard gewerkt om dit evenement mogelijk te maken. Alle Samen Lachen vrijwilligers die tijdens de dag maar ook in de voorbereiding hebben geholpen, de vrijwilligers voor een dag die er een groot feest van maakte, bakkerij Neplenbroek voor de attentie, Kanaal30 in alle voorbereidingen voor het verzorgen van het eten en drinken en uiteraard de Gemeente Utrecht voor de financiële bijdrage. Mede dankzij ieders hulp hebben we heel veel gezinnen voor wie dit niet vanzelfsprekend is, een hele leuke dag kunnen bezorgen. Onwijs bedankt voor jullie hulp!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *